Címlap Ökohírek Egészségnap 2011. november

  2011. november 30-án nagysikerű egészségnapot tartottunk az iskolában.

  Tamás Ferencné igazgató megnyitója után Dr. Gartainé dr. Fodor Ildikó doktornő tartott előadást az egészségvédelemről, a betegségek megelőzéséről.

  Ezután következett egy érdekes, ritka alkalom: élőben láthattuk, hogy ORFK Dunakeszi Oktatási Központjának szakemberei hogyan dolgoznak a drogkereső kutyákkal. A látványos bemutató mindenkit lenyűgözött.

   ifj. Simon Zoltán , a Zoli Pékség tulajdonosa bemutatta és elmesélte a gyerekeknek, hogy miből és hogyan készülnek az egészséges pékáruk. A kóstoló során bebizonyosodott, hogy ezek a termékek nem csak egészségesek, hanem nagyon finomak is.

  Budainé Lendvai Mária vetítéssel egybekötött érdekes ismertetőt tartott a kecsketejből házilag készült tejtermékekről. Megkóstolhattuk a  kecsketejes gyümölcsjoghurtot ( bizony sokan repetáztunk! ), és a krémsajtot.

  Cseh Sándor idén is hozott nekünk kóstolót a saját készítésű mézből és sok érdekességet tudhattunk meg tőle a méhek életéről, a méz előállításáról, jótékony hatásáról.

  Az iskola pedagógusai meglepetésekkel várták a gyerekeket. Sokféle finomságot készítettek a gyerekekkel: volt itt gabonából készült süti, gyümölcssaláta, kókuszgolyó, csipkebogyó-és hársfatea, körözöttes és sajtkrémes falatkák. A nagy falatozás közepette a gyerekek letesztelhették tudásukat az egészséges életmód témakörében: interaktív játékokon, totókon, rejtvényeken mérhették fel tudásukat. Az ügyesebbek gabonafélékből készítettek terményképeket, a mozgékonyabbak a tornateremben sportolhattak, játszhattak.

   Az évek óta hagyományosan megrendezett egészségnap ismét nagy sikert aratott, jövőre újra várunk benneteket, gyerekek!

  Az egészségnapról készült fotókat a Képtárban tekinthetik meg.