Címlap Köszöntő

  A Csanádi Imre Általános Iskola referencia-intézménnyé minősítése és felkészülés a címmel járó szolgáltatói szerep betöltésére

   

  RÖVID ÖSSZEFOGLALÓ:

   

  A Csanádi Imre Általános Iskola innovatív, folyamatos megújulásra képes, sokoldalúan képzett tantestülete mindig is nyitott volt az új módszerek, eljárások elsajátítására. Eddigi projektjeiket sikeresen vezették be, ezek módszertana szervesen beépült az iskola mindennapjaiba. Az eddigi tapasztalatok igazolják, hogy a kompetencia alapú oktatás sikeres és eredményes, az alkalmazott módszerek működőképesek. Mindezek tudatában az iskola pedagógusai úgy gondolták, hogy bátran megoszthatják jól bevált módszereiket, „jó gyakorlataikat” más iskolák pedagógusaival.

  Ezért pályáztunk a TÁMOP 3.1.7-11/2 Referencia-intézmények országos hálózatának kialakítása és felkészítése című pályázaton. A pozitív előminősítésnek köszönhetően projektünk 100 %-át, 3 000 000 Ft-ot nyertünk , amelyet az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében uniós forrásból finanszíroznak.

  Az elnyert  támogatásból az iskola 13 pedagógusa összesen 195 órányi képzésen vehet részt, amelyek felkészítenek a referencia-intézményi szerep betöltésére, valamint szakértői, tanácsadói támogató szolgáltatást vehetünk igénybe. Eszközállományunkat is gyarapítani tudtuk egy újabb interaktív tábla szettel mintegy 800 000 Ft értékben.

  A projekt megvalósítása 2012. április 10-től december 10-ig tart és eredményeire 5 év fenntarthatóságot vállaltunk.