Címlap PROJEKTEK

   

  Könyvtári szolgáltatások összehangolt infrastruktúra-fejlesztése - „Tudásdepó-Expressz”

   

   

   

   

   

   

  A 2011/2012 tanév elején új helyre költözött a Csanádi Imre Általános Iskola  iskolai könyvtára, s ezzel szinte egy időben került kiírásra a TIOP-1.2.3 -11/1-2012-0098 kódszámú, Könyvtári szolgáltatások összehangolt infrastruktúra-fejlesztése - „Tudásdepó-Expressz”című pályázat, amelyen a könyvtár fejlesztéséhez 5 500 000,- Ft-ot támogatást nyert az intézmény. A projekt 100%-át finanszírozzák Európai Unós forrásból.

   

  A fejlesztés célja egy olyan információs központ kialakítása, amely tényleges használói körének megnövekedésével jár. Nemcsak a tanulók, hanem a tantestület által is látogatott egysége lesz az iskolának és felszereltsége lehetővé teszi minden tantárgyhoz kapcsolódóan könyvtári órák tartását. A projekt lehetőséget teremt az egyéni és csoportos tanulásra az informatikai eszközök segítségével, valamint eszközt biztosít a könyvtárban különböző kulturális programok rendezéséhez, a szabadidő hasznos eltöltéséhez és segít a hátrányos helyzetű tanulóink felzárkóztatásában is.

  A projektnek köszönhetően, az infokommunikációs technológiai infrastruktúra-fejlesztéssel a pedagógusok erősíteni tudják a könyvtár oktatási-képzési szerepét. A fogyatékossággal élők könyvtárhasználatát segítő eszközök beszerzésének köszönhetően, az iskolába járó tanulásban akadályozott gyermekek felzárkóztatása könnyebb lesz, esélyegyenlőségük növekszik.

  A támogatásnak köszönhetően kiépítésre kerül az iskolai könyvtár számítógépes hálózata 7 tanulói használói számítógéppel, valamint a működésükhöz szükséges szoftverekkel, switch, router és wifi eszközökkel, egy könyvtárosi munkaállomással. A támogatott eszközök között szerepel még projektor, vetítővászon, többfunkciós nyomtató, karakter és szövegfelismerő szoftver, hangosító berendezés, DVD lejátszó.